Over Restaurant Smakelijck Waar het allemaal begon

Restaurant Smakelijck, onderdeel van hotel Hof van Putten, is ontstaan vanuit het gedachtegoed van de Puttense Williene Klinck. Williene vergaarde bekendheid doordat zij haar persoonlijke zoektocht naar E-nummervrije producten en recepten deelde met een steeds groter wordende schare trouwe volgers. Er volgde een succesvolle reeks kookboeken. In 2014 besloten Williene en Hof van Putten de handen ineen te slaan. Sindsdien worden er in Restaurant Smakelijck E-nummervrije gerechten geserveerd, bedacht en gecreëerd door het creatieve keukenteam onder leiding van chefkok Roland Bruggeman, geïnspireerd door Williene.

Hof van Putten was vanouds een bijzondere locatie. Dit had te maken met de combinatie van gezonde boslucht en de zilte zeelucht (voor de komst van de Afsluitdijk lag Putten aan de Zuiderzee). Dit zorgde ervoor dat veel mensen aan de Harderwijkerstraat kwamen kuren. Hoe mooi is het dat het thema op exact dezelfde locatie zoveel jaren later weer “gezondheid” is. Een plek waar je, te midden van een geweldige bosrijke omgeving midden op de Veluwe, niet alleen erg lekker kunt lunchen en dineren, maar ook nog eens erg gezond! Precies zoals de natuur het bedoeld heeft, onbewerkt en kraakvers. Chefkok Roland Bruggeman heeft met zijn team diverse pure smaken bij elkaar gebracht en hieruit heerlijke gerechten gecreëerd. Op ambachtelijke wijze bereidt zonder toevoegingen van schadelijke E-nummers, kleurstoffen, conserveringsmiddelen en geraffineerde suikers. Ongedwongen genieten van de ware smaaksensatie die het eten van pure gerechten met zich meebrengt. Eet gezond, eet Smakelijck!